ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: 7 λόγοι να μην πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τις άδειες

Ποτάμι: 7 λόγοι να μην πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τις άδειες
EUROKINISSI

Με κριτική στην κυβέρνηση υποδέχτηκε το Ποτάμι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε ανακοίνωση του το κόμμα υποστηρίζει πως , 7 λόγοι για τους οποίους το Μαξίμου δεν πρέπει να πανηγυρίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Ποτάμι:

Η τηλεοπτική λοταρία της κυβέρνησης απέδωσε τελικά 246 εκατομμύρια (για άδειες δεκαετίας συνολικού διαφημιστικού τζίρου - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης – άνω των 2 δις ευρω).

Αν η κυβέρνηση είχε «μελετήσει» την πρόταση του Κινήματός μας για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ

1. Η συνταγματική τάξη δεν θα είχε παραβιαστεί

2. Το δημόσιο θα είχε εισπράξει συνολικά περισσότερα λεφτά

3. Ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγαλύτερος

4. Ο πλουραλισμός θα ήταν μεγαλύτερος

5. Οι εργαζόμενοι θα ήταν περισσότεροι

6. Η δυνατότητα ελέγχου της ενημέρωσης από την εκάστοτε κυβέρνηση θα ήταν μικρότερη

7. Θα είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιχειρήσεις που εξαρτώνται άμεσα από κρατικό χρήμα (εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου)
Η κυβέρνηση όμως επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση - ότι το φάσμα χωράει μόνο 4 άδειες! - και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των κυβερνητικών ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες» τους απαντάμε: «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ