ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κατρούγκαλος: Έγινε ένα σημαντικό βήμα αντιμετώπισης της διαπλοκής

Γ. Κατρούγκαλος: Έγινε ένα σημαντικό βήμα αντιμετώπισης της διαπλοκής
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Για «δώρο» στα δημόσια έσοδα μίλησε η κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, κάνοντας παράλληλα λόγο για νομιμότητα που επιβάλλεται στο τηλεοπτικό τοπίο.

Τόσο ο Τρύφων Αλεξιάδης όσο και ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασαν το χθεσινό αποτέλεσμα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να αναφέρει ότι το ποσό που θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και να προχωρήσει καλύτερα στη διαχείρισή τους.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις με τα απροσδόκητα έσοδα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό που κανείς δεν περίμενε αυτό το δώρο, δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και να προχωρήσει καλύτερα στη διαχείρισή τους», ανέφερε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να σχολιάσει πως ως εφοριακός θα πρέπει να γνωρίζει πως πρώτα πρέπει να μπουν τα λεφτά στο ταμείο και μετά να πανηγυρίζει η κυβέρνηση.

«Ήταν σημαντικά αυτά που έγιναν χθες. Αν είναι σωστά τα μαθηματικά του Πρετεντέρη στο χθεσινό άρθρο του, 14 κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να επιβάλουν καθεστώς νομιμότητας. Αυτό έγινε. Είναι ζήτημα που εκφεύγει των ΜΜΕ, είναι ζήτημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου που λέμε διαπλοκή», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να σχολιάζει: «Ελπίζω ότι δεν είστε από αυτούς που λένε ότι χθες στις 3 μετά τα μεσάνυχτα τελείωσε η διαπλοκή»

«Το αντίθετο. Όμως έγινε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα», απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ