ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Στις ευπαθείς ομάδες τα 246 εκ. ευρώ

Α. Τσίπρας: Στις ευπαθείς ομάδες τα 246 εκ. ευρώ
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στέλνει "μήνυμα εντός της χώρας ότι σε αυτό τον τόπο σταματάει η ασυδοσία και η ανομία. Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο", τόνισε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των 4 τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας αργά το βράδυ της Πέμπτης.

"Ο διαγωνισμός έδωσε ένα απροσδόκητα υψηλό τίμημα που δίνει το σήμα και στους ξένους επενδυτές, ότι σε αυτό τον τόπο θα υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι διαγωνισμοί και ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δημόσιο συμφέρον" ανέφερε στη συνέχεια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε σειρά σκανδάλων πουν έχουν σημειωθεί στο παρελθόν σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα 246 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα μεγάλο ποσό που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

"Ως και το τελευταίο ευρώ θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι περισσότερες ανακοινώσεις για τη διάθεση αυτού του ποσού θα κάνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Επιπλέον, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να παραδεχτεί το ατόπημά της και να συναινέσει στην από κοινού συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

"Η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε μια στάση που δεν της αξίζει" σχολίασε και πρόσθεσε πως "Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι πάνω από όλα".

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη "μέχρι τελευταία στιγμή υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα. Τους καλώ να παραδεχτούν το ατόπημά τους και να αναγνωρίσουν ότι αν αφήναμε ανοιχτό τον αριθμό τα έσοδα θα ήταν 30εκατ.", σημείωσε. "Πρέπει με συναίνεση να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με την από κοινού συγκρότηση του ΕΣΡ".

Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών είπε χαρακτηριστικά, «Τέρμα οι αεριτζήδες» και σημείωσε πως πλέον κανείς δεν θα είναι πιο ευνοημένος από τους άλλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ