ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Βούτσης: Η επιτυχία του διαγωνισμού καταρρίπτει την επιχειρηματολογία περί λύτρων

Ν. Βούτσης: Η επιτυχία του διαγωνισμού καταρρίπτει την επιχειρηματολογία περί λύτρων
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την ικανοποίηση του για την είσπραξη των 246 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Nίκος Βούτσης.

“Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι μία δικαίωση όσων έδωσαν την πολιτική μάχη για τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο και την αποκόμιση εσόδων για το δημόσιο” δήλωσε ο κ. Βούτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο και υπογράμμισε ότι το τελικό συνολικό όφελος τεκμηριώνει ότι υπήρχε συγκροτημένο «μπλοκ» των οκτώ που μέχρι τώρα κυριαρχούσαν στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση.

Υπενθύμισε πως ακόμα και οι δανειστές είχαν υπολογίσει ήδη από το πρώτο μνημόνιο περίπου 200 με 300 εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο όπως είπε ο κ. Βούτσης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχώρησαν τη διαδικασία.

Η επιτυχία του διαγωνισμού «καταρρίπτει πλήρως όλη την επιχειρηματολογία περί λύτρων ... τόσα χρόνια αυτές οι επιχειρήσεις δεν πλήρωναν γιατί προστατεύονταν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην Digea, για την οποία όπως είπε, από τη διανομή του ψηφιακού σήματος το ελληνικό δημόσιο εισπράττει 18 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αντίστοιχες άδειες κινητής τηλεφωνίας το όφελος ήταν 300 εκατ. ευρώ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε τέλος ότι το εξαιρετικά μεγάλο τίμημα, επαναφέρει σε άλλη βάση τη συζήτηση για τα MME, ενώ τόνισε ότι η διαδικασία αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές που συμμετείχαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ