Τετ α τετ Μητσοτάκη με CEO από χημικές βιομηχανίες - Τι συζητήθηκε στην συνάντηση
Η σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με ανώτατα στελέχη βιομηχανιών
Γραφείο Τύπου ΠρωθυπουργούΜε ανώτατα στελέχη μεγάλων και μικρομεσαίων ευρωπαϊκών χημικών βιομηχανιών, που βρίσκονται στην Ελλάδα για συνέδριο του κλάδου, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν λύσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής χημικής βιομηχανίας, με έμφαση στο κόστος της ενέργειας, αλλά και η ανάγκη να βρεθεί η βέλτιστη ισορροπία ανάμεσα στην ευρωστία της ευρωπαϊκής οικονομίας και την αποτελεσματική πράσινη μετάβαση.
Τι συζητήθηκε στην συνάντηση
Επισημάνθηκε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει ουδέτερη ως προς την ανάδυση νέων τεχνολογιών στο πεδίο της καθαρής ενέργειας, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση των εκπομπών ρύπων, εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία να ωριμάσουν.
Τονίστηκε ακόμα η σημασία της διατήρησης θέσεων υψηλής ειδίκευσης στην Ευρώπη αλλά και τρόποι καλύτερης διασύνδεσης της επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες του κλάδου.
Τα στελέχη των χημικών βιομηχανιών εξήραν τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει πετύχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και τη δυνατότητα της χώρας μας να προσελκύει μεγάλο όγκο επενδύσεων από το εξωτερικό
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης από Μπακού: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στα μέτρα για την κλιματική αλλαγή
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ευρώπη να στηρίξει τις χώρες που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή
Ένα ακόμη κρούσμα σαλμονέλας στη Λαμία - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από εργαζόμενους
23:23
Αύξηση 6,1% στις τιμές πώλησης ακινήτων στην Αττική - Οι ακριβότερες και οικονομικότερες περιοχές
23:10
Ρεκόρ συλλήψεων για εμπρησμούς από αμέλεια το τελευταίο διήμερο
22:59
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια πεζοπόρου που τραυματίστηκε μετά από πτώση στη Σαμοθράκη
22:55