ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντέιβιντ Πίρς: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπαίνουν σε μία νέα περίοδο εξαιρετικά παραγωγική

Ντέιβιντ Πίρς: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπαίνουν σε μία νέα περίοδο εξαιρετικά παραγωγική
Στιγμιότυπό από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015. Δίπλα στον Αμερικανό υπουργό ο πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας

Αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς (David Pearce), ο οποίος συνταξιοδοτείται και ως εκ τούτου αναχωρεί από τη χώρα εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου, παρέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Κατά τη συνάντηση που προηγήθηκε του γεύματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Πιρς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπαίνουν σε μία νέα περίοδο, εξαιρετικά παραγωγική, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί για τις ΗΠA έναν εξαιρετικά σημαντικό εταίρο, χάριν της γεωπολιτικής σημασίας της θέσης της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας να εξέλθει από την οικονομική κρίση και να αποτελέσει έναν άξονα σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την περιοχή –και τούτο, παρά τις τεράστιες προσφυγικές ροές που δέχθηκε τον περασμένο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ