ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ραχόι για τη Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ραχόι για τη Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Enzo Zucchi

Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Ισπανού πρωθυπουργού, είχαν σήμερα, Σάββατο, οι Αλέξης Τσίπρας και Μαριάνο Ραχόι. Αντικείμενο συζήτησης ήταν η Σύνοδος των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Ραχόι ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η παρουσία του στην Αθήνα δεν είναι εφικτή, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο ισπανικό κοινοβούλιο, ο χαρακτήρας της κυβέρνησής του παραμένει υπηρεσιακός.

Ταυτόχρονα επανέλαβε στον Αλέξη Τσίπρα την στήριξή του στη διοργάνωση, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε από κοινού η ανάγκη να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο η Ισπανία, από υψηλόβαθμο στέλεχος της ισπανικής κυβέρνησης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της παρουσίας της Ισπανίας στη σύνοδο της 9ης Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την κρισιμότητα των ζητημάτων που θα συζητηθούν σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και της περιοχής της Μεσογείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ