ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ κατασκευάζει σενάρια τρόμου

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ κατασκευάζει σενάρια τρόμου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης».

«Η ΝΔ, μέσω του πρώην Υπουργού Εργασίας της κ. Βρούτση, μπήκε δυναμικά στη νέα σεζόν, επαναφέροντας το κύμα παραπληροφόρησης και μαύρης προπαγάνδας, που χαρακτήρισε πολλά δημοσιεύματα τον Αύγουστο και για τα οποία το Υπουργείο είχε εκδώσει από τις 18/8/2016 σχετικό Δελτίο Τύπου. Ανακάλυψαν "ψέματα, τεχνάσματα και συσκότιση" σε μια νέα προσπάθεια παραπληροφόρησης, τρομοκράτησης και δημιουργίας κλίματος ανησυχίας στους συνταξιούχους» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Θυμίζουμε ότι, αν και ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωνε λίγο πριν από τις εκλογές, πως όποιος και να εκλεγεί, μία σύνταξη θα ήταν χαμένη, η αλήθεια είναι ότι με τον νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφαλίστηκε ότι ΚΑΜΙΑ περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις. Ο κ. Βρούτσης αναμασά την αυγουστιάτικη παραπληροφόρηση που εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6%, η οποία θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει περισσότερες από μία κύριες συντάξεις».

«Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται;

1ον: Η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής για όλες τις συντάξεις επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, και όχι επί του εικονικού -πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης που ίσχυε πριν από τις μνημονιακές περικοπές- όπως συνέβαινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό οδηγεί όσους παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση. Υπενθυμίζεται ότι οι εννιά στους δέκα συνταξιούχους παίρνουν μόνο μία κύρια σύνταξη.

2ον: Βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία. Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη οικονομική κατάσταση και παίρνουν δύο ή και περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματός τους και οι δεύτεροι όχι;» υπογραμμίζει το υπουργείο και καταλήγει:

«Η ΝΔ, μετά τη στρατηγική της ήττα στη μάχη της διαπλοκής, κατασκευάζει σενάρια τρόμου, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα. Οι συνταξιούχοι όμως δεν ξεχνούν ποιοι πετσόκοψαν δώδεκα φορές τις συντάξεις τους, οδηγώντας ταυτόχρονα σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ