ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στην τηλεόραση, λέει ο Σπίρτζης

Τηλεοπτικές άδειες: Δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στην τηλεόραση, λέει ο Σπίρτζης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη διακοπή λειτουργίας όσων τηλεοπτικών σταθμών δεν πήραν άδεια μετά τη διαγωνιστική διαδικασία, επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας από αυτούς τους σταθμούς.

Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε πως μετά την πάροδο των 90 ημερών η Digea οφείλει να διακόψει την εκπομπή των σταθμών που δεν έχουν άδεια, ενώ σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο νόμος θεωρείται αυτονόητο ότι η πολιτεία και η ΕΕΤΤ, η ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει τη Digea, θα παρέμβει.

«Μια τόσο υπεύθυνη εταιρεία, όπως η DIGEA και μια ανεξάρτητη αρχή θα επιτρέψουν σε μη αδειοδοτημένους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν;», διερωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης.

Όπως είπε, λόγω των ποιοτικών κριτηρίων που θέτει ο νόμος για το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών, δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ οι 400 θέσεις που προβλέπονται θα υπερκαλυφθούν. Όσοι αγωνιούν από την αντιπολίτευση και τα κανάλια για τις θέσεις εργασίας εάν θέλουν μπορούν να κάνουν πρόταση να αυξηθεί ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων.

Τόνισε ότι τα 6 κανάλια λειτουργούσαν παράνομα, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το τίμημα και τον διαγωνισμό που είχε γίνει για τη Digea συγκρίνοντας το τίμημα για τις άδειες. «Για το οικόπεδο των τηλεοπτικών συχνοτήτων που είναι η Digea έδωσαν 18 εκατομμύρια και για το δένδρο που φυτεύουν στο οικόπεδο έδωσαν κατά μέσο όρο 60 εκατομμύρια», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς θα τεθούν ελάχιστες προδιαγραφές.

Απαντώντας στην κριτική για κατατμήσεις έργων που λαμβάνει εταιρεία συγγενούς του κ. Καλογρίτσα είπε ότι δεν ισχύουν και προσέθεσε πως για την ανάληψη έργων δόθηκε έκπτωση άνω του 50%. "Αν εξυπηρετούμε τους φίλους για να αναλάβουν ένα έργο με εκπτώσεις 50% στον προϋπολογισμό του, τότε σε λίγο δεν θα μας λέει κανένας καλημέρα", είπε ο κ. Σπίρτζης αποκρούοντας τις επικρίσεις. Κατηγόρησε δε την ΝΔ ότι με όλα αυτά ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ