«ASPIDES»: Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης από την ελληνική αποστολή
H φρεγάτα Ψαρά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/EUROKINISSIΣε επιχείρηση διάσωσης στην Ερυθρά Θάλασσα προχώρησε η ελληνική αποστολή της EUNAVFOR ASPIDES.
Ειδικότερα, στις 5 Δεκεμβρίου, το MV ISA STAR έστειλε κλήση κινδύνου, αναφέροντας ότι πλημμύρισε το μηχανοστάσιο και ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν το πλοίο.
Μετά από αίτημα του πλοιάρχου, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης από την ASPIDES και εστάλη πλοίο για να συνδράμει.
Όλα τα μέλη του πληρώματος στο MV ISA STAR έχουν διασωθεί και θα μεταφερθούν στο Τζιμπουτί, το πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι.
Η ζωή των ναυτικών και η αρχή της ελευθερίας στην ανοιχτή θάλασσα είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες και η προστασία τους παραμένει βασικός στόχος της EUNAVFOR ASPIDES.
Η EUNAVFOR ASPIDES, με την αμυντική της εντολή, λειτουργεί ως αξιόπιστος πάροχος θαλάσσιας ασφάλειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποστολή της είναι η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας εντός της περιοχής λειτουργίας και της ασφαλούς διέλευσης εμπορικών πλοίων και συναδέλφων ναυτικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Τζιμπουτί ο Ν. Δένδιας για την ανάληψη της διοίκησης της EUNAVFOR ASPIDES από Έλληνα Αξιωματικό
Επιχείρηση Ασπίδες: Στο Τζιμπουτί ο Διοικητής Αντιναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης
SPONSORED
Οι επιστήμονες βρήκαν τι είναι αυτό που κάνει τα όνειρά μας τόσο παράξενα
08:00
ΠΟΥ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κονγκό και Ουγκάντα λόγω επιδημίας Έμπολα
07:53
Εντυπωσιακή εμφάνιση Τεντόγλου στα «Βεργώτεια» - «Πέταξε» στα 8,21 μέτρα
07:45
Μετρό: Νωρίτερα θα κλείσουν ορισμένοι σταθμοί της Γραμμής 2
07:35