ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Οι νέοι καναλάρχες έχουν σοβαρές υποχρεώσεις(vid)

Παππάς: Οι νέοι καναλάρχες έχουν σοβαρές υποχρεώσεις(vid)

 «Προειδοποιήσεις» προς τους νέους ιδιοκτήτες άδειας για τηλεοπτικό κανάλι έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξερχόμενος της συνάντησης μαζί τους στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Τόνισε ότι «όλοι έχουν συνείδηση της ευθύνης που ανέλαβαν και υπάρχουν υποχρεώσεις που προβλέπονται από το νόμο». Ανέφερε επίσης ότι τέτοιες συναντήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται σε όλα τα επίπεδα, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα. Δεν απάντησε αν Ο κ.Παππάς δεν θέλησε να απαντήσει αν θα γίνει δεκτό το αίτημα των νέων καναλαρχών να καταβάλουν την πρώτη δόση του τιμήματος για τις άδειες μετά την απόφαση του ΣτΕ, λέγοντας μόνο ότι οι αποφάσεις της διοίκησης ακολουθούν το σχεδιασμό.

Ο υπουργός δέχτηκε ερωτήσεις για την ανεργία που αναμένεται να δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης. Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι οι σταθμοί υποχρεούνται να απασχολούν τουλάχιστον 400 άτομα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «για πρώτη φορά μπαίνει φρένο στη μείωση της απασχόλησης».

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως είναι υποκριτική η διαμαρτυρία για τους ανέργους όσων κατηγορούσαν την κυβέρνηση για κατάργηση του διευθυντικού δικαιώματος με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη του νόμου. «Είναι υποκριτικό να μας επιτίθεται κάποιος γι' αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των θεματικών αδειών, ο κ.Παππάς απάντησε ότι «δεν υπάρχει θέμα θεματικών αδειών αυτή τη στιγμή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ