Νέα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας η Αθηνά Αηδονά, μετά την παραίτηση Τζιτζικώστα
Η νέα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχτηκε η Αθηνά Αηδονά
INTIME NEWSΝέα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχτηκε η Αθηνά Αηδονά, μέχρι τώρα αναπληρώτρια περιφερειάρχης, κατά την ψηφοφορία που έγινε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας και στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας.
Τη διαδικασία εκλογής νέου περιφερειάρχη, μετά την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό, κίνησε η Βούλα Πατουλίδου, που στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα, αυτή της Θεσσαλονίκης.
Στη σημερινή ψηφοφορία, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr στην οποία προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, υποψήφιες ήταν η Αθηνά Αηδονά και η Βούλα Πατουλίδου.
Συνολικά ψήφισαν 39 σύμβουλοι, 35 ψήφους έλαβε η κυρία Αηδονά, 3 η κυρία Πατουλίδου ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για τη θέση του επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού
Δίδυμα βρέφη θαμμένα σε ρωμαϊκή αποχέτευση ίσως θεωρήθηκαν «κακός οιωνός»
08:45
Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια το Brent - Μέχρι τις 31 Αυγούστου η επιδότηση στο diesel
08:35
«Spider-Man: Brand New Day»: Όλα τα κρυμμένα spoiler και οι επιπτώσεις για το μέλλον του MCU
08:26
Κυψέλη: Απολογείται σήμερα ο 26χρονος για την δολοφονία της 38χρονης που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα
08:16