ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης: Λασπολογία τα περί συμπόρευσής μου με τον Τσίπρα

Β. Λεβέντης: Λασπολογία τα περί συμπόρευσής μου με τον Τσίπρα
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Αντίκειται στις αρχές μου να πάω να γίνω τσόντα σε κάποιον άλλον», είχε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας τα σενάρια που τον θέλουν να είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό ΣΥΡΙΖΑ .

Μιλώντας στον Real FM ο Βασίλης Λεβέντης ξεκαθάρισε πως «η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο στην απλή αναλογική. Και η απλή αναλογική δεν είναι μία λεπτομέρεια είναι το κέντρο βάρος της ύπαρξης του Λεβέντη και του κεντρώου χώρου. Για την απλή αναλογική μάχομαι 50 χρόνια, όσο ζω, από τότε που αισθάνθηκα τον κόσμο».

«Αν έγινε αυτή η φιλία με τον πρωθυπουργό, βασίστηκε στο ότι μου είπε ευθέως ότι κατάλαβε πως με 153 δεν κυβερνάται μία χώρα. Η μισή να λέει τους άλλους μισούς προδότες», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ερωτηθείς αν μπορεί, να γίνει προσέγγιση με την κυβέρνηση και σε κάποια θέματα της οικονομίας στο άμεσο μέλλον, είπε κατηγορηματικά:

«Εγώ μπήκα στη Βουλή μετά 35 ετών αγώνες, όχι για να φορέσω αμέσως κουστούμια υπουργικά, όπως κάνουν άλλοι. Μπήκα με όνειρο να δείξω ποιος είμαι, το 4% να το κάνω 15% μετά να το κάνω 25%, μέσω αγώνων και μέσω της προσωπικής μου παρουσίας. Αυτό είναι το όνειρό μου, δεν είναι να γίνω υπουργός ή να στηρίξω μία κυβέρνηση. Εγώ τους υποδεικνύω να πάνε όλοι μαζί να σώσουν την Ελλάδα και την οικονομία αυτή τη στιγμή με το να πάμε 10 βουλευτές να προστεθούμε δεν νομίζω ότι δημιουργείται εικόνα της πολιτικής σταθερότητας που επιδιώκω. Εκείνο που χρειάζεται για να έρθουν επενδύσεις είναι μία κυβέρνηση 240 εδρών. Δεν χρειάζεται το 153 να γίνει 162 ή 163».

Στην επισήμανση ότι από τα λεγόμενά του προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αυτή τη συνεργασία ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Αντίκειται στις αρχές μου να πάω να γίνω τσόντα εις κάποιον άλλον».

«Στην Ελλάδα έχουν κάνει έναν άξονα η Φώφη, ο Σταύρος και ο Κυριάκος να ανατρέψουν την κυβέρνηση και επειδή εγώ σαν Ένωση Κεντρώων δεν μπήκα σε αυτό τον άξονα με χρεώνουν στον Τσίπρα, ότι θα πάω με τον Τσίπρα», είπε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε: «Όλη αυτή η λασπολογία των εφημερίδων ότι θα πάω με τον Τσίπρα από που νομίζετε εκπορεύεται; Από το γραφείο του Μητσοτάκη για να κρύψουν τη δική τους συνωμοσία που έχουν κάνει άξονα ανατροπής της κυβέρνησης και ενώ ξέρουν ότι εγώ ποτέ δεν θα πάω με τον Τσίπρα. Αντίκειται στις αρχές μου. Με χρεώνουν ότι είμαι έτοιμος να πάω με τον Τσίπρα. Υπάρχει σχέδιο. Ενώ στην Τουρκία δίπλα στον Ερντογάν παρουσιάστηκαν όλοι οι αρχηγοί. Ακόμη και η Τουρκία έδειξε συναίνεση ενώ εδώ υπάρχει το μίσος του ενός κατά του άλλου και η αρχομανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ