ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Κουρτάκη κατά πάντων στην εξεταστική επιτροπή για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ

Επίθεση Κουρτάκη κατά πάντων στην εξεταστική επιτροπή για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ
Στιγμιότυπο από την Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε από το βήμα της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης.

Ως εισαγωγική τοποθέτηση ο Γιάννης Κουρτάκης ανέγνωσε μια επιστολή στην οποία ανέφερε ότι δεν μπορεί να καταθέσει για την υπόθεση του δανείου των 800.000 ευρώ που είχε λάβει από την Εθνική Τράπεζα, καθώς διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση και ο ίδιος έχει την ιδιότητα του υπόπτου. Έσπευσε δε, να δηλώσει ότι έχει μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση και ότι όλα τα δάνεια είναι ενήμερα.

Ανέφερε πολλές φορές ότι κινείται σε παράλληλη πορεία με την εξεταστική επιτροπή, καθώς εδώ και καιρό η εφημερίδα του ασχολείται και αναδεικνύει το σκάνδαλο της Proton Bank και ζήτησε να κληθεί προς εξέταση στην επιτροπή ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης που εμπλέκεται, όπως είπε, στο σκάνδαλο μέσω του φυγόδικου επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη.

«Θα ήμουν χαρούμενος αν είχε κληθεί ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» για ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά -οικονομικά σκάνδαλα, αυτό της Proton Bank», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να ερευνηθούν οι δοσοληψίες Φιλιππάκη με έναν επιχειρηματία που αγόραζε media, καταληστεύοντας μια τράπεζα». Είπε ακόμη, ότι «πριν από ένα μήνα αναδείξαμε ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος πήρε 9+2 εκατομμύρια ευρώ από τον κ. Κυριακίδη ο οποίος τα είχε πάρει από την Proton».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, διερωτήθηκε αν ισχύουν οι προσωπικές εγγυήσεις του Γιάννη Αλαφούζου, μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του. «Είναι ένας από τους πιο επιφανείς φοροφυγάδες, όπως προκύπτει από το πόρισμα Αθανασίου», είπε.

Σε άλλο σημείο της εξέτασής του έβαλε κατά του προϊσταμένου της εισαγγελέας Ισίδωρου Ντογιάκου ότι έχει στοχοποιήσει την εφημερίδα «Παραπολιτικά» επειδή έχει ανοίξει, όπως ανέφερε, φάκελο που τον αφορά.

«Κι επειδή χθες είχαμε εξέλιξη με τον κ. Μαρινάκη να καταλάβουμε πόσο αντικειμενικός είναι ο κ. Ντογιάκος», υποστήριξε και παραδέχθηκε πως διατηρούν στενές σχέσεις. Πρόσθεσε πάντως, πως δεν μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας του και πως δεν έχει σχέση με τις επιχειρήσεις που διευθύνει, ενώ ο ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή στο τηλεοπτικό του εγχείρημα. Σε ερώτηση για την παρουσία του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε πως πήγε ως προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη και τίποτα περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ