Kύπρος: Επεισόδιο στη νεκρή ζώνη - Ενταση μεταξύ γεωργών και μελών της ειρηνευτικής δύναμης ΟΗΕ
Ανανεώθηκε:
Ανδρες στέκονται στα σύνορα της ουδέτερης ζώνης
AP Photo/Petros KaradjiasΕπεισόδιο ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους γεωργούς και ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών σημειώθηκε σήμερα στη Νεκρή Ζώνη κοντά στη Δερύνεια.
Γεωργοί παρουσιάστηκαν το πρωί, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα philenews, προκειμένου να βοηθήσουν συνάδελφό τους να καλλιεργήσει το χωράφι του.
Ωστόσο, δεν τους επιτράπηκε από μέλη της ειρηνευτικής δύναμης να περάσουν στον χώρο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε η ιστοσελίδαγεωργοί προσπαθούν να προσεγγίσουν τον χώρο με τρακτέρ, ωστόσο η πορεία τους ανακόπτεται από οχήματα της UNFICYP.
Οι γεωργοί καταγγέλλουν τη στάση της ειρηνευτικής δύναμης, που επικαλείται λόγους ασφαλείας, και αναφέρουν πως είναι απαράδεκτο να μην επιτρέπεται στον συνάδελφό τους να καλλιεργήσει τα χωράφια του.
Επεισόδιο στη Νεκρή Ζώνη
Πηγή: philenews.com
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 30 ημέρες στην Αττική οδό από την Παρασκευή 27/2
17:32
«Πυρά» Μόσχας κατά ΕΕ για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου - «Το σχέδιο είναι τρελό»
17:25
Eurobank: Αύξηση καταθέσεων κατά 4,1 δισ. ευρώ - Στα 1,412 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
17:23
Ρέντη: Βίντεο από την στιγμή που ο 85χρονος «σηκώνει» το όπλο έξω από σχολείο
17:18