ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συστάσεις Λιαργκόβα στη Βουλή

Συστάσεις  Λιαργκόβα στη Βουλή
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συστάσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επισπεύσει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς αποτελεί το πλέον ενδεδειγμένο μέτρο για την αύξηση των εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής, απηύθυνε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

"Ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει γρήγορα το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα», είπε στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής επί της τριμηνιαίας Έκθεσης του Γραφείου για το χρονικό διάστημα Απριλίου 2016 - Ιουνίου 2016.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας χαρακτήρισε ως «μεγάλο στοίχημα» που πρέπει να κερδηθεί τις αποκρατικοποιήσεις και επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να ληφθούν νέα αναπτυξιακά μέτρα. «Αν πούμε όχι στην πώληση του 17% της ΔΕΗ θα υπάρξει πρόβλημα στην υλοποίηση των στόχων», είπε και πρόσθεσε πως είναι θέμα μηνύματος που εκπέμπουμε, αν εφαρμόζουμε ή όχι τις δεσμεύσεις. Υποστήριξε ότι η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα και ότι πρέπει να υπάρξουν «ευφυείς προσαρμογές» στα εργασιακά, με ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Σχολίασε ακόμη, ότι οι διαφοροποιήσεις υπουργών υπονομεύουν το κλίμα αισιοδοξίας που προκάλεσε η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

«Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, όσοι ανταποκριθούν θα μειώσουν τις αποταμιεύσεις», απάντησε στο ερώτημα για το όφελος που θα υπάρξει για τα δημόσια έσοδα από την αύξηση τν φόρων σε καύσιμα και τσιγάρα. «Η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει τη συζήτηση για τη μείωση των φόρων από το 2018», είπε, χαρακτηρίζοντας πρόωρη τη συζήτηση για έξοδο στις αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ