Μάντζος: Να αποτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων Τουρκίας - Συρίας η ελληνική κυβέρνηση
Ο Δημήτρης Μάντζος
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣΕξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να έχει ένα σύμφωνο «τουρκολιβυκού» τύπου με τη Συρία, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος και σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων Τουρκίας - Συρίας.
Ειδικότερα, αναφέρει πως «η έντονη κινητικότητα στις σχέσεις της Άγκυρας με το νέο καθεστώς της Δαμασκού και κυρίως οι δηλώσεις Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, επιτείνουν τους φόβους για ένα νέο σύμφωνο «τουρκολιβυκού» τυπου με τη Συρία, γεγονός που θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι, «η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει αυτή τη φορά να εκτιμήσει εις βάθος την κατάσταση, υπό το φως του παράνομου μνημονίου Τουρκίας-Λιβυης, αναλαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για να αποτρέψει τη νέα κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, που θα προσβάλλουν τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου στην περιοχή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Θα λάβουμε τα διαθέσιμα μέτρα»: Η αντίδραση της Κύπρου στα περί συμφωνίας Τουρκίας - Συρίας για ΑΟΖ
Τουρκικά ΜΜΕ: Σε τελικό στάδιο η συμφωνία Τουρκίας - Συρίας για ΑΟΖ
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε καταβάλλονται - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
03:00
Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη - Έρχεται νέο «Ανακαινίζω»
02:00
: Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 για να μετακομίσουν
01:00
Τουλάχιστον 15 νεκροί από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με ταχύπλοο διακινητών ανοικτά της Χίου (vid)
00:52