ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα για την offshore της Αυγής στη Βουλή

Νέα κόντρα για την offshore της Αυγής στη Βουλή
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ερμητικά κλειστά παραμένουν τα στόματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να κατονομάσουν το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την offshore εταιρία που μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας «Αυγή».

Ένα 24ωρο μετά την άρνηση του διευθύνοντος συμβούλου της «Αυγής» Δημήτρη Στούμπου, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, να δώσει περισσότερα στοιχεία για την offshore εταιρία, βουλευτές της αντιπολίτευση εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση αυτή.

Τόσο η Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έκαναν λόγο για σοβαρό πολιτικό θέμα και επεσήμαναν ότι ο νόμος επιβάλλει την ονομαστικοποίηση των μετοχών."Η Αυγή πουλάει 1300 φύλλα και οι μέτοχοι της είναι παραπάνω από τους αναγνώστες της, όπως είπε χθες διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας", ανέφερε ο Γιώργος Αμυράς αποότο Ποτάμι.

«Η εταιρία έχει το όνομα Άτλας και έχει έδρα τη Λευκωσία, δεν είναι offshore και εσείς που είστε δαιμόνιοι ερευνητές, θα βρείτε ποιος είναι πίσω από την εταιρία», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Απέδωσε την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο γεγονός ότι η ΝΔ δεν μπορεί να χωνέψει ότι είμαστε στην επόμενη ημέρα, καθώς μετά από 27 χρόνια δόθηκαν νόμιμες άδειες. Επιπλέον, αμφισβήτησε ότι 2000 εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει όσους βρεθούν σε δύσκολη θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ