ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Νέες αιχμές Καμμένου για τον Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες:  Νέες αιχμές Καμμένου για τον Καλογρίτσα
Σε συζήτηση που είχε με Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο ο υπουργός εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι όρος του διαγωνισμού είναι οι συμμετέχοντες να μην έχουν άλλη δραστηριότητα. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (φωτογραφία αρχείου)

Ενστάσεις για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας στον Χρήστο Καλογρίτσα, διατύπωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την ώρα που η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έχει πάρει φωτιά.

Ο επιχειρηματίας, εξασφάλισε την δεύτερη τηλεοπτική άδεια στην δημοπρασία που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, έναντι τιμήματος 52,6 εκατομμυρίων ευρώ, όμως ο Πάνος Καμμένος, που είναι και κουμπάρος του, τον κάλεσε να επιλέξει αν θα κρατήσει την ιδιότητα του εργολήπτη δημοσίων έργων ή αυτήν του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, σημειώνοντας ότι είναι ασύμβατες μεταξύ τους.

Σε συζήτηση που είχε με Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο ο υπουργός εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι όρος του διαγωνισμού είναι οι συμμετέχοντες να μην έχουν άλλη δραστηριότητα.

«Όπως για παράδειγμα ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος μέχρι προχθές ήταν εργολάβος και επομένως αντιλαμβάνομαι ότι δε θα του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει στη διαδικασία απόκτησης άδειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας ότι «το γεγονός ότι είμαστε κουμπάροι μου δίνει ακόμη ένα επιχείρημα να μην μείνω αμίλητος».

«Αν αποδείξει ότι δεν είναι εργολάβος ή ότι έχει σταματήσει το σπορ ή αν περάσει τον έλεγχο πόθεν έσχες τότε καλώς να πάρει την άδεια», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, και απέκλεισε την πιθανότητα παραίτησής του από την κυβέρνηση σε περίπτωση χορήγησης τηλεοπτικής άδεια στον κ. Καλογρίτσα, λέγοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα.

«Πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να παραιτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος (σ.σ.σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα) και ο κ. Καλογρίτσας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ