ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης για Φώφη: Δεν υπήρξα εγώ υπουργός της ΝΔ

Θεοδωράκης για Φώφη: Δεν υπήρξα εγώ υπουργός της ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αιχμές κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία άφησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για το ναυάγιο της συνεργασίας τους.

«Δεν υπήρξα εγώ υπουργός του κ. Σαμαρά. Η κυρία Γεννηματά ήταν υπουργός μιας κυβέρνησης που είχε πρώτο ρόλο η ΝΔ» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Και κάποια άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν σε κυβερνήσεις της ΝΔ. Εμείς είμαστε ένα νέο κίνημα οριοθετημένο εξ αρχής απέναντι και στους συντηρητικούς της ΝΔ και τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι μία από τις βασικές του διαφωνίες με την Φώφη Γεννηματά είναι ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πρότασή της για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Ο ίδιος απέκλεισε συμπόρευσή του προεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία καθώς, όπως είπε «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει βαθιά συντηρητικό».

«Μετεκλογικά είναι άλλο ζήτημα γιατί η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την Φώφη Γεννηματά σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου στις 20 Σεπτεμβρίου όπου θα παρουσιάσει ο καθένας τις θέσεις του για το νέο εγχείρημα, το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να είναι ένα νέο μεταρρυθμιστικό εκσυγχρονιστικό κέντρο και όχι φορέας της κεντροαριστεράς.

«Από εκείνη τη μέρα και μετά θα μπούμε σε μια προεκλογική διαδικασία που θα καταλήξει στην εκλογή του νέου Αρχηγού», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

Το μικρό Ποτάμι θυσιάζεται στη δημιουργία κάτι νέου αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο παλιό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ