Reuters: «Κλείδωσε» για τις 20 Ιανουαρίου συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ στη Λευκωσία
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ
(AP Photo/Petros Karadjias)Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, για να συζητήσουν το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης.
«Πηγαίνουμε σε αυτή τη συνάντηση με εποικοδομητική στάση και ελπίζουμε να επιδειχθεί η ίδια ειλικρινής βούληση από την άλλη πλευρά για τη διευκόλυνση του στόχου, που είναι το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του, όπως μετέδωσε το Reuters.
Εκπρόσωπος του ΟΗΕ επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο σπίτι ενός απεσταλμένου του ΟΗΕ σε μια «ουδέτερη ζώνη» στην πρωτεύουσα της Λευκωσίας.
Σημειώνεται ότι, η Κύπρος διαθέτει εννέα περάσματα κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός που χωρίζει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά αυτά τα περάσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η συγκεκριμένη συνάντηση επιδιώκει να δώσει λύση σε ακριβώς αυτό το πρόβλημα.
«Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στο FIR» προειδοποιεί ο πρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (vid)
22:42
Λήξη συναγερμού στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας
22:40
Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν το Σάββατο στο Μαϊάμι
22:39
Επιτροπή Νόμπελ για Ματσάδο: Το βραβείο της ανήκει - Μπορεί να το πουλήσει ή να το δωρίσει
22:30