Νέα Αριστερά: Η επιλογή Τασούλα είναι στενά παραταξιακή και κοινωνικά αδιάφορη
Ανανεώθηκε:
«Η Δεξιά δεν αλλάζει. Η πρόταση του πρωθυπουργού για το πρόσωπο του κυρίου Τασούλα εκφράζει τη βαθιά συντηρητική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας και την ιδιοκτησιακή λογική που έχει για το κράτος και τους θεσμούς του», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Η έγνοια του κυρίου Μητσοτάκη είναι να ικανοποιήσει τη Δεξιά πολυκατοικία και τους ακροδεξιούς ενοίκους της. Πρόκειται για μια επιλογή στενά παραταξιακή και κοινωνικά αδιάφορη. Ο κύριος Τασούλας σε όλα τα κρίσιμα θέματα για το κράτος δικαίου -σκάνδαλο υποκλοπών και έγκλημα Τεμπών- έκανε τα πάντα για να στηρίξει τον κύριο Μητσοτάκη και όχι τη διερεύνηση της αλήθειας. Με αυτήν την προϋπηρεσία είναι ιδανικός υποψήφιος για τη ΝΔ, αλλά όχι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει η Νέα Αριστερά και καταλήγει:
«Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες ξέρουν πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα σήμερα αν οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντί να υπεκφεύγουν είχαν κάνει το αυτονόητο στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κυρίου Ράμμου για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου. Οι μικροκομματικές τους επιλογές αποδυνάμωσαν τη δυνατότητα αμφισβήτησής του σχεδίου του κυρίου Μητσοτάκη για την υπαγωγή των θεσμών της χώρας στη Νεα Δημοκρατία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλέξης Χαρίτσης: Να είναι το 2025 η αρχή για μια νέα ζωή
Χαρίτσης: Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι μνημονιακός χωρίς να βρισκόμαστε σε μνημόνια
Κεραμέως: Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις μισθών και παροχών - Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται το ν/σ για τις Συλλογικές Συμβάσεις (vid)
12:33
Η πιο ιστορική και λογοτεχνική παμπ του Λονδίνου: Εκεί όπου έπιναν ο Ντίκενς και ο Σαίξπηρ
12:23
Έξι συλλήψεις στο Μιλάνο ύστερα από συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς (vid)
12:21
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη δύο οικισμών στα ανατολικά της Ουκρανίας
12:15