Τον Νικήτα Κακλαμάνη για νέο πρόεδρο της Βουλής προτείνει η Νέα Δημοκρατία
Ο Νικήτας Κακλαμάνης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI«Η πρόταση της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την θέση του Προέδρου της Βουλής είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Π. Μαρινάκη, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ότι παραιτείται άμεσα και από Πρόεδρος της Βουλής και από βουλευτής με τη σχετική επιστολή να κατατίθεται εντός της ημέρας.
Ήδη το όνομα του Ν. Κακλαμάνη, είχε «κλειδώσει» από χθες Τετάρτη, όταν ο ίδιος πέρασε την πόρτα του Μέγαρου Μαξίμου.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξερχόμενος του Μεγάρου απέφυγε να κάνει δηλώσεις και περιορίστηκε να πει «όλα στην ώρα τους».
Η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Αν κανείς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.
H καταμέτρηση των ψήφων γίνεται από τρεις Βουλευτές, από τους οποίους οι δύο προέρχονται από την πρώτη και ο τρίτος από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Βουλής.
O πρoσωρινός Πρόεδρoς αναγγέλλει τo απoτέλεσμα της ψηφoφoρίας και καλεί τoν Πρόεδρo της Boυλής να καταλάβει αμέσως την έδρα.
SPONSORED
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ
12:24
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Άλμα 8,1% στην επιβατική κίνηση - Υποχώρηση στα κέρδη
12:23
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες, εκβιασμούς και εμπρησμούς – Έξι συλλήψεις
12:06
GAIA-X Accelerator: 160+ ελληνικές επιχειρήσεις χτίζουν το ψηφιακό οικοσύστημα του αύριο
12:02