ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απ. Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε ακόμα πιο βαθιά κρίση

Απ. Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε ακόμα πιο βαθιά κρίση
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε την αποφασιστικότητα ούτε και την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, το γνωρίζουμε πλέον όλοι», αναφέρει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσθέτει: «Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ο κ. Τζιτζικώστας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει τη χώρα σε «ακόμα πιο βαθιά κρίση», ενώ παράλληλα, εκτιμά ότι η ΝΔ έχει μπροστά της την ευκαιρία «με πειστικό λόγο και με ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα να κατορθώσει στις εκλογές να γίνει κυρίαρχη δύναμη στη χώρα για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να απαιτηθούν συμβιβασμοί».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η κυβέρνηση «πιάστηκε για δεύτερη φορά στον ύπνο» σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, κάτι που, για τον ίδιο, φανερώνεται από την «αμήχανη αντίδρασή της» στις πληροφορίες για επαναπροώθηση προσφύγων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες πίσω στην Ελλάδα. «Ουσιαστικά, η κυβέρνηση αφήνει και πάλι να μετατραπεί το προσφυγικό σε πρόβλημα της χώρας», τη στιγμή που είναι ένα «αμιγώς ευρωπαϊκό ζήτημα», σημειώνει.

Τέλος, αναφέρει ότι το κόμμα της ΝΔ έχει ιστορία και γερές βάσεις και στο Κέντρο και στη Δεξιά και άρα «δεν χρειάζεται να στρίψει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, αλλά να συνεχίσει ευθεία μπροστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ