ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Γεροβασίλη για την κάλυψη της Ευρωμεσογειακής

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Γεροβασίλη για την κάλυψη της Ευρωμεσογειακής
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη έπειτα από τις δηλώσεις της για τον τρόπο με τον οποίο τα ιδιωτικά κανάλια κάλυψαν την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ χαρακτηρίζει τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη ντροπή για τη Δημοκρατία και όνειδος για τη θέση κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Η εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα με μια πρωτοφανή ανακοίνωση που έρχεται από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, εγκαλεί τα ιδιωτικά κανάλια γιατί δεν έκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν απευθείας το γεγονός που εκείνη έκρινε ότι όφειλαν να μεταδώσουν! Το επόμενο στάδιο είναι να ζητήσει οι συσκέψεις για τα δελτία ειδήσεων να γίνονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει οργουελιανή τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, η οποία –όπως λέει η ΝΔ- «αποκαλύπτει με ξεκάθαρο τρόπο πια, τι είχαν και έχουν στο μυαλό τους με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες!».

Η ΝΔ καλεί, τέλος, και τα υπόλοιπα κόμματα και τις δημοσιογραφικές ενώσεις να καταδικάσουν τις ολοκληρωτικές πρακτικές της Κυβέρνησης.

Απάντηση Γεροβασίλη

Απαντώντας στη ΝΔ η κ. Γεροβασίλη σε ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει πως «το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν» και συνεχίζει:

«Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης».

«Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών. Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα. Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου.

Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, τόσο οι χθεσινές, όσο και οι σημερινές, προκάλεσαν τις αντιδράσεις και των υπόλοιπων κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ: Φτιάξτε μια ιστοσελίδα να προβάλλετε μόνο όσα εσείς θέλετε

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, με δήλωσή του στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν φτάνει που ο κ Τσίπρας και η κ Γεροβασίλη ρίχνουν μαύρο στην ενημέρωση και τις ζωές 2000 εργαζομένων, θέλουν να τους επιβάλλουν και τι θα λένε μέχρι να τους βγάλουν στην ανεργία. Αίσχος!».

«Τους προτείνουμε να ακολουθήσουν την πρόταση Κατρούγκαλου και να φτιάξουν μια ιστοσελίδα να προβάλλουν ΜΟΝΟ όσα θέλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», συνεχίζει.

ΠΟΤΑΜΙ: Μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας

«Οι δημόσιες υποδείξεις της κυβερνητικής εκπροσώπου στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο κάλυψης μιας είδησης αποτελεί μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και συνεχίζει:

«Τα κυβερνητικά στελέχη είναι τόσο εμποτισμένα με αυτή τη νοοτροπία ώστε δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι έτσι παραβιάζουν κάθε αρχή ελευθεροτυπίας, ότι η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων και οι επιλογές τους κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, το επόμενο βήμα «θα είναι η ίδρυση Υπουργείου Αλήθειας και η παρουσία κυβερνητικού κομισάριου στις συσκέψεις που θα ορίζει τη σειρά και τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ