Δένδιας για τα τέσσερα χρόνια από την επέκταση της ΑΟΖ στο Ιόνιο: «Η Ελλάδα άσκησε ένα δικαίωμά της»
Ο Νίκος Δένδιας.
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ«Πριν από 4 χρόνια η Ελλάδα μεγάλωσε, για πρώτη φορά από το 1947, με την επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος, από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια». Αυτό τόνισε με ανάρτηση στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
«Με την Κύρωση του Νόμου που είχα την τιμή να εισηγηθώ στη Βουλή των Ελλήνων και υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, η Πατρίδα μας δεν διακήρυξε απλώς ένα δικαίωμά της που απορρέει από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Το άσκησε», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, αναφέρεται φυσικά στην υπογραφή για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών που υπογράφηκε με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη ύστερα από πολυετείς διαβουλεύσεις μεταξύ των επιτροπών Ελλάδας και Ιταλίας.
SPONSORED
Αστυνομική επιχείρηση με εννέα συλλήψεις στον Ασπρόπυργο – Ξηλώθηκαν καλώδια 2.720 μέτρων
21:22
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 10 εκατομμύρια ευρώ
21:15
Δίκη Μάτι: Αντιδράσεις από τους συγγενείς για τις ποινές - «Πού είναι η δική μας Δικαιοσύνη»
21:07
Συμφωνία Ελλάδας, ΗΠΑ, Νότιας Κορέας: 10.000 θέσεις εργασίας σε νέο ναυπηγικό κόμβο στην Ελευσίνα
20:58