Κάλεσμα Φάμελλου «στις προοδευτικές δυνάμεις» για στήριξη της υποψηφιότητας Κατσέλη για ΠτΔ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSIΚάλεσμα απηύθηνε «στις προοδευτικές δυνάμεις» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, από το περιστύλιο της Βουλής, μετά το πέρας της πρώτης, άκαρπης ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας.
«Η υπερκομματική υποψηφιότητα της κυρίας Λούκας Κατσέλη, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, απέδειξε ότι μπορεί να συσπειρώσει ένα ευρύτερο τμήμα των προοδευτικών δυνάμεων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος.
Υπενθυμίζεται πως στην ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας συγκέντρωσε 160 ψήφους έναντι 40 της κ. Κατσέλη, 34 του Τάσσου Γιαννίτση και 14 ο Κώστας Κυριακού.
Η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου
Στη σημερινή ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτυπώθηκε ξεκάθαρα ότι ο κ. Μητσοτάκης με την επιλογή του δεν κατάφερε να ενώσει. Κατέθεσε μία αυστηρά κομματική υποψηφιότητα, μη σεβόμενος τους θεσμούς και το Σύνταγμα και για τον λόγο αυτό απομονώθηκε από τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις.
Η υπερκομματική υποψηφιότητα της κυρίας Λούκας Κατσέλη, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, απέδειξε ότι μπορεί να συσπειρώσει ένα ευρύτερο τμήμα των προοδευτικών δυνάμεων.
Είναι ξεκάθαρο ότι η υποψηφιότητα της κυρίας Λούκας Κατσέλη είναι η μόνη η οποία μπορεί να σταθεί απέναντι στην υποψηφιότητα του κ. Τασούλα.
Καλούμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να συσπειρωθούμε γύρω από την υποψηφιότητα της κυρίας Λούκας Κατσέλη, ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό και ελπιδοφόρο προοδευτικό μήνυμα στον κύριο Μητσοτάκη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεν επετεύχθη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- 160 ψήφους έλαβε ο Κώστας Τασούλας
ΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: Γιατί ένα ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ στο Ιράν απειλεί την παγκόσμια αγορά πετρελαίου
23:12
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδίδει ανακρίσεις και «ομολογίες» συλληφθέντων διαδηλωτών
23:00
Απειλές των ΗΠΑ στην Κούβα να μην εμποδίσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
22:50
Η συγγνώμη Κυρανάκη σε Πέρκα για το «...μην τσιρίζεις, η Βουλή δεν είναι η κουζίνα σου» (vid)
22:42