ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκτή έκανε ο Τσίπρας την παραίτηση Βουδούρη

Δεκτή έκανε ο Τσίπρας την παραίτηση Βουδούρη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δεκτή έκανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την παραίτηση που υπέβαλε ο γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα ο Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Είναι πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτηση μου, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητούσε από τον Οδυσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφαση ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Με επιστολή του προς τον υπουργό στις 8 Σεπτεμβρίου, ο γ. γ τον είχε ενημερώσει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ