Στη Σούδα για επισκευές έδεσε το αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman»
Το αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman» στο Μαράθι της Σούδας
DVIDS/Public DomainΤο αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman», επέστρεψε στην Σούδα, για επισκευές, μετά την σύγκρουσή του με το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Besiktas-M», ανοιχτά του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.
Το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, το αεροπλανοφόρο έδεσε στον προβλήτα Κ-14 στο Μαράθι, όπου θα παραμείνει για επισκευές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο έχει υποστεί ζημιές δεξιά της πρύμνης, σε δύο σημεία πολύ ψηλότερα από την ίσαλο γραμμή.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στόλου, «Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κίνδυνος για το Harry S. Truman, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για εισροή υδάτων ή για τραυματισμούς. Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες πρόωσης είναι ασφαλείς και σε σταθερή κατάσταση».
Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλανοφόρ, συγκρούστηκε με το τουρκικό φορτηγό πλοίο, βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Το Harry S. Truman, αναμένεται να παραμείνει στη βάση της Σούδας, για περίπου 10 μέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές.
Νέα όρια έκθεσης εργαζομένων σε επικίνδυνες χημικές ουσίες θέτει το υπουργείο Εργασίας
12:45
ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι και 12 ασθενείς σε ΜΕΘ από τον ιό του Δυτικού Νείλου
12:39
Θεοδωρικάκος: Μέχρι το τέλος του έτους το καθεστώς για την εξωστρέφεια των ΜμΕ ύψους 150 εκατ. ευρώ
12:25
Επένδυση του EOS Hellenic Renaissance Fund II (EHRF II) στην UTC International Transport
12:24