ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης με ΕΣΗΕΑ: «Περισσότερα κανάλια, περισσότερη δημοκρατία»

Κ. Μητσοτάκης με ΕΣΗΕΑ: «Περισσότερα κανάλια, περισσότερη δημοκρατία»
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αποκατάσταση του ρόλου του ΕΣΡ ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε τέσσερις, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση.

Στη συνάντησή του με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, η οποία έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ύστερα από πρωτοβουλία του ίδιου, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις θέσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του "νόμου Παππά" και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4», συνεχίζουν οι πηγές και προσθέτουν πως η θέση της ΝΔ κωδικοποιείται ως εξής: «Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι».

Κυβερνητικοί κύκλοι: Να πει η ΝΔ τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια

«Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι η ΝΔ θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας: «Παρέλειψε, όμως, επίσης για πολλοστή φορά, να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια. Και που υπερθεμάτισαν με 246 εκατομμύρια στον πρόσφατο διαγωνισμό:

1. Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια;
2. Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα;
3. Θα εφαρμόσει σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων;
4. ΔΞ/ΔΑ;»

«Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ