ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: «Η ΝΔ δεν θα παρασυρθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην στοχοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής»

Α. Γεωργιάδης: «Η ΝΔ δεν θα παρασυρθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην στοχοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής»
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι έχει χάσει το ηθικό κύρος για να πείσει για τις καλές προθέσεις της και τη σοβαρότητά της, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το θέμα του Ωραιόκαστρου, όπου μερίδα πολιτών αρνείται να δεχθεί προσφυγόπουλα σε σχολεία της περιοχής.

Μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «είναι βαθειά υποκριτικό να είμαστε μακριά από ένα τέτοιο πρόβλημα και να κουνάμε το δάχτυλο σε γονείς που ανησυχούν. Το κράτος οφείλει να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους και να τους εξηγήσει γιατί είναι το σωστό τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, να πάνε σχολείο και να μην δημιουργηθούν γκέτο».

«Αυτό δεν θα γίνει αν κατηγορούμε όλοι μια κοινωνία. Θα γίνει όταν το κράτος θα κάνει σοβαρά τη δουλειά του. Δυστυχώς η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες του έως χθες γενικού της γραμματέα κυρίου Βουδούρη αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ως μία επικερδή επιχείρηση, έχει χάσει το ηθικό κύρος που χρειάζεται για να πείσει για τις καλές της προθέσεις και για τη σοβαρότητα της. Σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέπουμε μικρά παιδιά να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης ένθεν κακείθεν», σημείωσε ακόμα.

Σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση ο δήμαρχος του Ωραιοκάστρου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «η ΝΔ παγίως και για λόγους αρχής καταδικάζει τις καταλήψεις και την αυτοδικία. Προσοχή όμως. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τις καταλήψεις σε καλές και κακές. Δεν λέμε, δηλαδή, ότι η κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από αντιεξουσιαστές είναι καλή ή ότι οι καταλήψεις στην Ιερισσό ήταν καλές και μία ενδεχόμενη κατάληψη στο Ωραιόκαστρο κακή, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε σοβαρό κράτος».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αρνείται την κατηγορία που της καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άργησε να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα, λέγοντας πως «ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής Βασίλης Κικίλιας έδρασε αμέσως, αλλά η ΝΔ δεν θα παρασυρθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην στοχοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ