ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωσε περήφανος για την καλλιέργεια μάνγκο και παπάγιας και άγνοια για τα δάνεια του Alter

Δήλωσε περήφανος για την καλλιέργεια μάνγκο και παπάγιας και άγνοια για τα δάνεια του Alter
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Περιβόλι» αποδείχθηκε η 6ωρη κατάθεση του Γιώργου Κουρή στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Ξεκίνησε από τον καημό του να γίνει αγρότης, αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί το"κράτος δεν τον άφησε, εξαναγκάζοντάς τον να γίνει δημοσιογράφος" συνέχισε με τις καλλιέργειές του στην Κεφαλονιά και τον Μαραθώνα, προσκαλώντας μάλιστα, σε τραπέζι τα μέλη της εξεταστικής για να δουν τα κτήματά του και κατέληξε δηλώνοντας ηλίθιος και μ@@@ς για τους «απατεώνες» συνεργάτες που είχε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Μέσα σε όλα αυτά, ανέφερε και ότι "στην Ελλάδα γινόταν της που@@@ς".

«Μου είπαν ότι για να γίνω αγρότης και να κάνω γεώτρηση πρέπει πρώτα να γίνω δεξιός», είπε και πρόσθεσε ότι ασχολείται με απόλυτη επιτυχία με τις καλλιέργειες τροπικών φρούτων. «Καλλιεργώ 100 τροπικά φυτά, όλα με επιτυχία», δήλωσε περήφανος και εξήγησε ότι η ρολογιά είναι η πρώτη ξαδέλφη του passion fruit. Παρουσίασε φωτογραφίες από τα κτήματά του, μίλησε για μάνγκο και παπάγιες και «αποκάλυψε» ότι το περγαμόντο της Κεφαλονιάς μπορεί να αποτελέσει πηγή πλουτισμού για τη χώρα.

Στην διάρκεια της κατάθεσης του αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με τα δάνεια του Alter, καθώς –όπως είπε- από το 2000 και μετά η οικογένειά του δεν είχε καμία ανάμειξη με τον τηλεοπτικό σταθμό. Απαντώντας σε ερωτήσεις, επέρριψε ευθύνες για το λουκέτο που μπήκε στους κ.κ. Αθανασούλη, Βαλσαμίδη και Γιαννίκο, που έκαναν -όπως είπε- κουμάντο και «έβαζαν χρήματα στις τσέπες τους». Χαρακτήρισε τον εαυτό του έντιμο και καθαρό επιχειρηματία που έβαλε από την τσέπη του 10 εκατ. ευρώ στο Alter και πως είναι ο μοναδικός εκδότης που το κράτος έχει ληστέψει και τον έχει κλείσει άδικα στη φυλακή. Είπε πως στον χώρο της τηλεόρασης «μπήκε» με προτροπή του Κώστα Λαλιώτη και κατήγγειλε ότι 100 εκατ. ευρώ από τα δάνεια που πήρε το Alter, αφότου εκείνος έφυγε, έγιναν «παντελονάτα», πήγαν δηλαδή στις τσέπες κάποιων. «Αν το Alter δεν είχε κλείσει θα ήταν πιο ήπια η τρόικα και το μνημόνιο», υποστήριξε.

Σε ότι αφορά στο «Kontra» είπε πως δεν γνωρίζει αν τα δύο μικρά -όπως είπε- δάνεια που έχει λάβει, είναι ενήμερα. «Εγώ ασχολούμαι μόνον με την πολιτική, με τα οικονομικά ασχολείται η κ. Κατερίνα Β.», υποστήριξε.

Εμφανίστηκε ακόμη, αισιόδοξος ότι σε ένα χρόνο θα φτιάξουν τα πράγματα και πως εάν τον κοροϊδέψει ο Αλέξης Τσίπρας, θα "του πιει το αίμα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ