Μητσοτάκης για ΟΣΕ: Συμφωνία με ξένο οργανισμό για συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΣημαντικός ξένος οργανισμός, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία, θα υποστηρίξει τον ΟΣΕ στο έργο της συντήρησης και αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη.
Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, θα υπάρξει διακρατική συμφωνία.
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι ο κορμός Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μέχρι το 2027, θα έχει σύγχρονα τρένα ως το 2027, με ανανέωση του τροχαίου υλικού.
Σύφμωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση έχει σκοπό να γίνουν «Ευαγγέλιο» οι 17 συστάσεις του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, οι οποίες αφορούν ταχύτερη εφαρμογή των σχεδίων δράσης, όσον αφορά τα Πιστοποιητικά Ασφαλείας και τις Εθνικές Αρχές Ασφάλειας, ενίσχυση της εποπτείας της ΡΑΣ, καλύτερη αξιολόγηση κινδύνων από τον ΟΣΕ και βελτίωση των υποδομών.
Εξού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για σωστές υποδομές, νέους συρμούς και αυστηρούς κανόνες ασφαλείας που θα τηρούνται ευλαβικά υπογραμμίζοντας, όμως, πως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης.
Κένυα: Η Ουάσινγκτον υπέγραψε συμφωνία για την παροχή βοήθειας στον τομέα της υγείας
12:19
Κακοκαιρία Byron: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Μέχρι μεσημέρι του Σαββάτου τα έντονα φαινόμενα
12:18
ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ : Liveblog - Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρησαν σπίτια επιχειρήσεις και δρόμοι – Που κινούνται τα φαινόμενα (pics - vids)
12:12
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11