Μητσοτάκης για ΟΣΕ: Συμφωνία με ξένο οργανισμό για συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΣημαντικός ξένος οργανισμός, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία, θα υποστηρίξει τον ΟΣΕ στο έργο της συντήρησης και αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη.
Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, θα υπάρξει διακρατική συμφωνία.
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι ο κορμός Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μέχρι το 2027, θα έχει σύγχρονα τρένα ως το 2027, με ανανέωση του τροχαίου υλικού.
Σύφμωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση έχει σκοπό να γίνουν «Ευαγγέλιο» οι 17 συστάσεις του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, οι οποίες αφορούν ταχύτερη εφαρμογή των σχεδίων δράσης, όσον αφορά τα Πιστοποιητικά Ασφαλείας και τις Εθνικές Αρχές Ασφάλειας, ενίσχυση της εποπτείας της ΡΑΣ, καλύτερη αξιολόγηση κινδύνων από τον ΟΣΕ και βελτίωση των υποδομών.
Εξού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για σωστές υποδομές, νέους συρμούς και αυστηρούς κανόνες ασφαλείας που θα τηρούνται ευλαβικά υπογραμμίζοντας, όμως, πως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης.
Κόσοβο: Στις κάλπες σήμερα δύο εκατ. πολίτες για την ανάδειξη 120 εκπροσώπων στο κοινοβούλιο
14:30
Γιοχάνεσμπουργκ: Τρεις νεκροί από κατάρρευση κτηρίου στο Σοβέτο - Βρέφος μεταξύ των θυμάτων
14:17
Ισχυροί βοριάδες επτά μποφόρ στη Θεσσαλονίκη: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
14:04
Ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας αποχαιρετά την Μπαρντό
13:51