ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Παππάς: Η εξυπηρέτηση του χρέους να μη γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης

N. Παππάς: Η εξυπηρέτηση του χρέους να μη γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Παράδειγμα προς αποφυγήν όσον αφορά στην αντιμετώπιση μιας κρίσης χαρακτήρισε την Ελλάδα των προηγούμενων ετών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ακόμη πως η εξυπηρέτηση του χρέους δε πρέπει να γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης.

«Δεν πρέπει να αφήνουμε την κρίση να σαμποτάρει τις κοινωνικές μας αξίες», σημείωσε κατά την παρέμβασή του στο forum «Global Progress 2016», στο Μόντρεαλ ο κ. Παππάς κι έκανε εκτενή αναφορά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στην Ελλάδα όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για να τις βελτιώσει.

«Οι κοινωνίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η απομόνωση δεν είναι η λύση για να γλιτώσεις την κρίση. Οι κρίσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω της κοινής προσέγγισης λαών και κυβερνήσεων», είπε ο κ. Παππάς κι επεσήμανε πως «οι Ευρωπαίοι πολιτικοί οφείλουν να εργαστούν για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Σήμερα, ο Γάλλος αγρότης, ο Έλληνας και ο Δανός εργαζόμενος νιώθουν ότι οι αποφάσεις για το μέλλον τους λαμβάνονται κάπου αλλού, μακριά από το δημοκρατικό τους έλεγχο».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «πρέπει να κατανοήσουμε ότι η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της προοπτικής των λαών για ανάπτυξη. Το κύριο μήνυμα που πρέπει να στείλουν τα προοδευτικά και αριστερά κόμματα είναι η ανάγκη να διεθνοποιηθούν οι αξίες που οδήγησαν στην επιτυχημένη τους παρουσία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: Δημοκρατία, διαφάνεια, νομιμότητα» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ