ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη-Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη

Kυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη-Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη
Eurokinissi

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν , θα έχει αύριο στην Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

Οι δύο άντρες θα συζητήσουν το Κυπριακό, ενόψει της κοινής συνάντησης τους με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 25 Σεπτεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαφρόφ.

Επίσης, θα ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάρκεια γεύματος εργασίας, που θα τους παραθέσει τη Δευτέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις και τους Ευρωπαίους ηγέτες στην άτυπη Σύνοδο της Μπρατισλάβας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ζήτησε την ενίσχυση του ρόλου, που διαδραματίζουν τόσο τα κράτη μέλη, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια για επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ