Μητσοτάκης: Από 1η Απριλίου οι αυξήσεις στους ένστολους - Ευγνωμοσύνη στους φρουρούς της ελευθερίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI«Ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους ακοίμητους φρουρούς της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας» χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στα social media, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τους ένστολους δια στόματος Νίκου Δένδια.
Όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός οι αυξήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν από την 1η Απριλίου, οπότε και «ξεκινά μια δίκαιη μισθολογική μεταρρύθμιση για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Ο ίδιος τονίζει πως δεν πρόκειται, λοιπόν για «ένα απλό οικονομικό μέτρο».
«Οι ένστολοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους, που θα κυμαίνονται από 13% έως και πάνω από 20%, ανάλογα με τον βαθμό, την προϋπηρεσία και τις ευθύνες τους. Σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες μας, η επένδυση αυτή θα φτάσει τα 268.000.000 ευρώ» σημείωσε στην ανάρτησή του.
«Και αυτό χωρίς να απειληθεί η δημοσιονομική ισορροπία, καθώς οι πόροι αυτοί εξασφαλίζονται από τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ευρωπαϊκή ευελιξία που πετύχαμε για τις αμυντικές δαπάνες» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, προανήγγειλε πως σύντομα στη Βουλή «θα παρουσιάσουμε και το 12ετές Πρόγραμμα των Εθνικών Αμυντικών Δαπανών. Γιατί δεν υπάρχει κοινωνική πρόοδος και ευημερία χωρίς ασφάλεια και εθνική ανεξαρτησία».
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα
02:00
Tαξίδια εντός Ευρώπης: Καταργούνται οι σφραγίδες - Τι ισχύει για τα βιομετρικά στοιχεία
01:00
Youth Pass: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία
00:30
Οι Rolling Stones προϊδεάζουν με διαφημιστική καμπάνια για τον τίτλο του νέου τους άλμπουμ
23:58