Ερώτηση Μπελέρη στη Κομισιόν για την ενίσχυση των νησιών των Κυκλάδων που επλήγησαν από πλημμύρες
Ανανεώθηκε:
O Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φρέντης Μπελέρης
Alexandros Michailidis / SOOCΕρώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ΝΔ, κ. Φρέντης Μπελέρης, για την ανάγκη ενίσχυσης των νησιών των Κυκλάδων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Ο κ. Μπελέρης υπογραμμίζει στην ερώτηση του ότι «Η αναθεώρηση στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027 αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.
Ύστερα και από τις καταστροφικές πλημμύρες για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα και με επίκεντρο τα νησιά των Κυκλάδων οι υποδομές και οι κοινωνικές υπηρεσίες δοκιμάζονται.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε στην αύξηση του προϋπολογισμού κατά 64,6 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2021-2027 και από αυτά το 1,5 δισ. ευρώ για το Αποθεματικό Αλληλεγγύης και Έκτακτης Βοήθειας (SEAR)».
Κατόπιν αυτών, ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και της ΝΔ ερωτά την Επιτροπή αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των κονδυλίων για την πρόληψη αλλά και την προετοιμασία των Τοπικών και Περιφερειακών αρχών για φυσικές καταστροφές, καθώς και αν θα υπάρχει στοχευμένος άξονας προτεραιότητας για τις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών;
«Στοχεύει η Επιτροπή να στηρίξει οικονομικά υπάρχουσες και μελλοντικές τεχνικές μελέτες Τοπικών και Περιφερειακών αρχών που το χρειάζονται άμεσα», καταλήγει χαρακτηριστικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλάδες: Πρωτοφανείς καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα
Η Βρετανία εγκαινίασε έναν λογαριασμό στο TikTok με βίντεο απελάσεων μεταναστών
20:36
Το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση αγροτών με Χατζηδάκη, Τσιάρα
20:24
ΗΠΑ: Ο Κλίντον δεν εμφανίστηκε να καταθέσει στη Βουλή για την υπόθεση Έπσταϊν
20:15
Ευρωπαϊκές χώρες καλούν τους Ιρανούς πρέσβεις για τη βία στις διαδηλώσεις
20:04