Live η συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά και την αμυντική πολιτική
Στιγμιότυπο από συζήτηση στη Βουλή.
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSIΣε εξέλιξη είναι η συζήτηση για τα εξοπλιστικά στη Βουλή. Η συζήτηση διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών και την αμυντική πολιτική της χώρας.
Ο πρωθυπουργός περίγραψε το πλαίσιο του αμυντικού δόγματος της χώρας και του τρόπου ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τον 12ετή σχεδιασμό.
Στη διαδικασία αυτή προβλέπεται ομιλία του πρωθυπουργού, ανάπτυξη των απόψεων των προέδρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δευτερολογία του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων και κλείσιμο από τον πρωθυπουργό.
Αμέσως μετά τη συζήτηση στη Βουλή, ο Νίκος Δένδιας θα κάνει την εξειδίκευση, κεκλεισμένων των θυρών.
Σε πρόσφατη εκδήλωση, ο υπουργός Άμυνας είχε υπογραμμίσει ότι η πατρίδα μας προχωρά στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους, που θα βασιστεί σε τρεις άξονες: την καινοτομία, τους εξοπλισμούς και τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης από Βουλή: Οι επενδύσεις στις αμυντικές δυνατότητες είναι επενδύσεις στην κυριαρχία
Πάτρα: Ελεύθεροι οι ανήλικοι που χτύπησαν 12χρονο - Κατασχέθηκε το κινητό με το βίντεο
15:25
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια
15:21
Τετ α τετ Μητσοτάκη με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων - Τι συζητήθηκε
15:17
Τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, ισότιμα στην αγορά εργασίας του τουρισμού
15:10