ΣΥΡΙΖΑ προς Κακλαμάνη: Ζητά σύγκληση επιτροπών για εξέταση συνεπειών των δασμών των ΗΠΑ
Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου ζητούν την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης των εν λόγω Επιτροπών, προκειμένου να τεθούν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ.
Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζεται ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν και εξάγουν προϊόντα στις ΗΠΑ, όπως κρασί, ελαιόλαδο, φέτα, γιαούρτι, ελιές, αρτοσκευάσματα και έτοιμα παραδοσιακά γεύματα, κινδυνεύουν να χάσουν έδαφος στην αμερικανική αγορά και να υποστούν σημαντικές ζημιές.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως απλώς «παρακολουθεί» τις εξελίξεις και αναμένει τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν, χωρίς να έχει προχωρήσει σε κάποια μελέτη επίπτωσης της νέας κατάστασης στην οικονομία και σε συγκεκριμένους εμπορικούς κλάδους, και χωρίς να δρομολογεί μέτρα στήριξης της αγοράς και της κοινωνίας.
«Να συλληφθούν για εγκλήματα πολέμου»: Νέο μήνυμα Χαμενεΐ κατά ΗΠΑ και Ισραήλ
18:47
Πούτιν: Δεχόμαστε επίθεση από τη Δύση - Η Ρωσία μπορεί να είναι μόνο ισχυρή και ανεξάρτητη
18:35
Κεραυνός χτύπησε πάρκο στη Σουηδία - Τουλάχιστον 10 τραυματίες
18:24
ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1.300 θάνατοι συνδέονται με τον καύσωνα στην Ευρώπη
18:11