ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η ΣΥΡΙΖΑ Bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ Channel

ΠΑΣΟΚ: Η ΣΥΡΙΖΑ Bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ Channel

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών και τον Χρήστο Καλογρίτσα, άσκησε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε υπό τον τίτλο “ Η ΣΥΡΙΖΑ Bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ Channel με τα λεφτά των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων”.

«Οι αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα για το «τρίγωνο της διαπλοκής» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Καλογρίτσα-Τράπεζα Αττικής καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Ο ευνοούμενος εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ δανειοδοτείται προνομιακά από την Τράπεζα Αττικής και επιχειρεί με διάτρητο πόθεν έσχες να αποκτήσει και κανάλι. Το Υπουργείο Επικρατείας με την διορισμένη από αυτό Επιτροπή στον διαγωνισμό -παρωδία, σπεύδει να εγκρίνει το πόθεν έσχες με τα βοσκοτόπια χωρίς καν έλεγχο», αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η Κυβέρνηση αφού χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων – και με ζημία τους – χρηματοδοτώντας την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζα Αττικής με δημόσιους οργανισμούς (π.χ. ΕΥΔΑΠ), τώρα δίνει μάχη για να ελέγξει την διοίκησή της. Ώστε να κουκουλώσει τα όσα έχουν γίνει και να χρησιμοποιήσει την Τράπεζα για ανάλογες δραστηριότητες. Το «καθεστώς» χρειάζεται και τη χρηματοδότησή του. Και όλα τα παραπάνω για την Τράπεζα, με ενορχήστρωση του πρώην προέδρου του ΤΕΕ και νυν Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη».
«Ως εδώ. Κανείς πια δεν δικαιούται να σιωπά.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να επιτελέσει το έργο της, και να ελέγξει όλες τις καταγγελίες, χωρίς καμία παρέμβαση ή σκοπιμότητα. Ήδη η αδράνειά της δημιουργεί ερωτηματικά.

Η Βουλή οφείλει να ζητήσει άμεσα το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Αττικής και να συζητηθεί αυτό στις αρμόδιες επιτροπές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ζητάμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να αποδεχθεί το αίτημά μας, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού.

Υ.Γ. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για την κατασπατάληση και απαξίωση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων των Μηχανικών και των Τραπεζοϋπαλλήλων, μέσω της συμμετοχής τους στις ανακεφαλαιοποιήσεις της Τράπεζας Αττικής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ