ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Γιάννη Βαρδινογιάννη στην εξεταστική επιτροπή

Κατάθεση Γιάννη Βαρδινογιάννη στην εξεταστική επιτροπή

Σχέδια για την επόμενη ημέρα του Star σε περίπτωση που το ΣτΕ δεν τους δικαιώσει, βρίσκεται η οικογένεια Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης.

«Το Star έχει άδεια, δεν άκουσα πως έχασα την άδεια και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε, περιμένω την απόφαση του ΣτΕ», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε διάφορα σχέδια για την επόμενη ημέρα, αλλά δεν θα εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται οι ενέργειες για να αποφύγουμε την διάλυση του σταθμού, προσπαθούμε να είναι ένα ισορροπημένο κανάλι, προέχει η σωστή ενημέρωση, υπάρχουν παρεμβάσεις με την καλή έννοια όχι της σκοπιμότητας αλλά της συνεργασίας. Έχουμε δώσει αρκετά χρήματα δικά μας στο κανάλι και δεν εγκαταλείπουμε».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ανέφερε πως τα 15 εκατ. που πρόσφερε ως τίμημα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν αρκετά, καθώς θα μπορούσε μέσα στο χρόνο να γίνει απόσβεση. Τάχθηκε υπέρ της ανοιχτής αγοράς, σημειώνοντας ωστόσο, πως κακώς δεν είχε γίνει διαγωνισμός πριν από 25 χρόνια. «Ένα λάθος όμως δεν διορθώνεται με άλλο λάθος», είπε και σημείωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για περιορισμούς στον αριθμό των καναλιών.

Επεσήμανε ότι οικογένειά του δραστηριοποιείται στα ΜΜΕ από το 1980 και απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων, λέγοντας ότι στο Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο». Σε ερώτηση για το Mega, είπε πως υπήρχε διάθεση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού και δεν γνωρίζει γιατί δεν έγινε. «Δεν προέβλεψε την κρίση που ερχόταν και δεν ληφθήκαν την κατάλληλη στιγμή τα κατάλληλα μέτρα», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στα δάνεια που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τις τράπεζες, είπε ότι ανέρχονται στα 69 εκατ. ευρώ και πως είναι εξυπηρετούμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ