ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός του 2017 η ολοκλήρωση της αδειοδότησης λέει ο Πιτσιόρλας

Εντός του 2017 η ολοκλήρωση της αδειοδότησης λέει ο Πιτσιόρλας

Τον δρόμο για την Ολομέλεια πήρε η σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μετά την υπερψήφισή της με ευρεία πλειοψηφία από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Υπέρ του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης του Ελληνικού στην LAMDA Development ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Τα έργα υποδομής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού θα αρχίσουν έως το τέλος του 2017, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, εκτιμώντας ότι εντός του επόμενου έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης που απαιτείται. Σημείωσε δε, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του έργου είναι η αδειοδότηση για το καζίνο που προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

«Χάρις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζουμε τον νικητή, η ελεύθερη αγορά νίκησε! Ημέρα χαράς... αφού μας φάγατε τόσα χρόνια στις πορείες», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εισηγητής στο νομοσχέδιο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με εμφανώς ειρωνική διάθεση καλωσόρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των φιλελεύθερων ιδεών. «Κάνατε τους προοδευτικούς πολίτες να ντρέπονται με όσα λέγατε, γίνατε οι καλύτεροι πελάτες της ΝΔ και του Γεωργιάδη, επί 18 μήνες μιλούσατε για το σκάνδαλο των σκανδάλων και αύριο το ψηφίζετε», ανέφερε από την πλευρά του ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Απεμπόλισε τον όρο Αθηναϊκή Ριβιέρα ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς που έδειξε να στηρίζει με βαριά καρδιά το νομοσχέδιο. «Όταν κάνεις μια μάχη και ξέρεις ότι ο αντίπαλος είναι ισχυρότερος, τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις συμβιβασμούς και υποχωρήσεις», είπε και αναφερόμενος στην περίφημη διάταξη, που τελικά δεν εντάχθηκε στο τελικό κείμενο, για την οποία κατηγορήθηκε ότι βάζει εμπόδια στην επένδυση, είπε ότι ο στόχος ήταν ακριβώς ο αντίθετος. «Το υπουργείο Πολιτισμού έχει λόγο στην επόμενη φάση, στα κτίσματα και πριν αρχίσει να πέφτει η σκαπάνη οφείλει να λέει προκαταβολικά, πέρνα από εμένα κτίσμα προς κτίσμα. Αυτή την διάταξη θέλαμε να καταργήσουμε, να μην χρειάζεται ο επενδυτής να κάνει όλη την δουλειά για κάθε κτίσμα ξεχωριστά», είπε.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται την Τετάρτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ