Στο Φάληρο το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» - Στην Αθήνα τη Μ. Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣΣτο Φάληρο έχει δέσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», το οποίο συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο.
Το «Charles de Gaulle» έχει 1.800 άτομα προσωπικό, bρίσκονται πάνω του 22 αεροσκάφη Rafale, αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης και ελικόπτερα και τις τελευταίες ημέρες ασκήθηκε με ελληνικά F-16 νοτίως της Κρήτης.
Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας
Αναμένεται να το επισκεφτεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, μαζί με την πρέσβειρα της Γαλλίας Λοράνς Οέρ και τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας.
Όλα αυτά γίνονται ενόψει και της επίσκεψης του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του υπουργού Άμυνας της Γαλλίας την Δευτέρα στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση επισήμως με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.
Κένυα: Η Ουάσινγκτον υπέγραψε συμφωνία για την παροχή βοήθειας στον τομέα της υγείας
12:19
Κακοκαιρία Byron: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Μέχρι μεσημέρι του Σαββάτου τα έντονα φαινόμενα
12:18
Liveblog - Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρησαν σπίτια επιχειρήσεις και δρόμοι – Που κινούνται τα φαινόμενα (pics - vids)
12:12
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11