ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: H κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να συγκαλύψει την υπόθεση Καλογρίτσα

ΝΔ: H κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να συγκαλύψει την υπόθεση Καλογρίτσα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην εκτίμηση πως η υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών θα αποτελέσει απαρχή πολιτικών εξελίξεων στη χώρα έχουν καταλήξει στη ΝΔ επισημαίνοντας πως πέραν της διαβλητής διαδικασίας που ακολουθήθηκε έρχονται στη δημοσιότητα και στοιχεία με οσμή σκανδάλου.

Στελέχη της ΝΔ μιλώντας στο CNN Greece τονίζουν πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να συγκαλύψει την υπόθεση Καλογρίτσα και ήδη στην προσπάθειά της αυτή καταγράφει την πρώτη της ήττα καθώς το θέμα θα συζητηθεί τελικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά από παρέμβαση της μειοψηφίας.

Εκεί η ΝΔ είναι αποφασισμένη να ανοίξει και ο φάκελος «Τράπεζα Αττικής», όσον αφορά τη δανειοδότηση του κ. Καλογρίτσα, αλλά να εξεταστεί και ο τρόπος με τον οποίο έλαβε τις σχετικές βεβαιώσεις για να μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες. Μάλιστα θεωρούν πως με τα όσα αποκαλυφθούν η παρέμβαση της δικαιοσύνης θα είναι δεδομένη, κάτι που θα έχει και συνολικά επιπτώσεις στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Ήδη στη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΔ οι κκ. Τσιάρας, Βορίδης και Κουμουτσάκος έβαλαν στο κάδρο την Επιτροπή Ελέγχου του πόθεν έσχες και κυρίως τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο ο οποίος , όπως λένε, ανέλαβε την ευθύνη βάζοντας την υπογραφή του και εγκρίνοντας την απόφαση της επιτροπής.

Στη ΝΔ κάνουν ανοιχτά λόγο για ποινικές ευθύνες επισημαίνοντας μάλιστα πως η επιτροπή που προχώρησε στον έλεγχο του πόθεν έσχες είναι η ίδια επιτροπή που έκανε και τον διαγωνισμό. «Προφανώς αν διαπιστωθούν παράνομες ενέργειες στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το πόθεν έσχες θα υπάρξει συνολικό ζήτημα για την όλη διαδικασία» τονίζουν στη ΝΔ κάνοντας λόγο για «τεράστιο πολιτικό ζήτημα που δημιουργεί η απόπειρα συγκάληψης εός μεγάλου σκανδάλου από την κυβερνητική πλειοψηφία» κάτι που όπως λένε δημιουργεί και σειρά ευθυνών.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως είναι γενική πεποίθηση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει πολιτικά, νομικά και ηθικά καταρρεύσει καθώς η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού είναι εκτεθειμένη σε μεγάλες ευθύνες γιατί δεν διασφάλισε τον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών. «Η διαφάνεια, τόσο αναγκαία για το θέμα τηλεοπτικών αδειών, καταστρατηγήθηκε από την Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Παππά - Καμμένου. Το υποτιθέμενο χτύπημα της διαπλοκής, έγινε από την Κυβέρνηση υιοθέτηση και επέκτασή της. Είχαμε πει ότι για τη Νέα Δημοκρατία ήταν υποχρέωση δημοκρατίας να ακυρώσει το νόμο Παππά. Τον ακυρώνει, τελικά, η ίδια η πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

"Η ΝΔ καλό είναι να κατανοήσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους. Τότε, ίσως, καταλάβει, τα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαπλοκή που έθρεψε για δεκαετίες τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα", αναφέρει σημείωμα του Μαξίμου, απαντώντας στη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ