ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Καλογρίτσα από την αντιπολίτευση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Καλογρίτσα από την αντιπολίτευση
EUROKINISI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στριμωγμένη στη γωνία είναι η κυβέρνηση μετά τα σφοδρά πυρά που δέχεται από το πρωί στη Βουλή όπου συζητείται η συμφωνία για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ενώ οι αναφορές επεκτείνονται σε όλα τα φλέγοντα θέματα των ημερών.

Αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο όχι μόνον για πολιτικές ευθύνες, αλλά και για ποινικές εκείνων που εμπλέκονται στον έλεγχο του πόθεν έσχες του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Και φυσικά, ένα από τα βασικά αιτήματα ων βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι "να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Καλογρίτσα".

Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν το λόγο στη Βουλή τηρούν σιγή ιχθύος, αποφεύγοντας να απαντήσουν στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Αριστείδης Μπαλτάς που τοποθετήθηκαν στην Ολομέλεια, απέφυγαν να πουν το παραμικρό.

Συσχετίζοντας το νομοσχέδιο για το Ελληνικό με την υπόθεση Καλογρίτσα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Τα 5.000 το μήνα είναι γλυκά», είπε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά που διαφωνεί με τη σύμβαση και πρόσθεσε: «Το κάνετε όμως τσάμπα, ο Καλογρίτσας το έκανε με 70 εκατ. δάνεια και εσείς για 5.000 ευρώ το μήνα».

«Από "κατήγοροι", που προπηλακίζατε, υβρίζατε, κουνούσατε το δάχτυλο σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλες τις Κυβερνήσεις, γίνατε αυτές τις ημέρες κατηγορούμενοι σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Εξηγήστε πώς καταφέρατε σ’ ένα χρόνο να δώσετε 100 εκατ. ευρώ δάνεια στον αγαπημένο σας κόκκινο επιχειρηματία, να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην Τράπεζα Αττικής ο επί τριακονταετία οικονομικός της σύμβουλος κ. Δραγασάκης και να εξηγήσετε πώς καταφέρατε σε ένα χρόνο να δημιουργήσετε τόση διαπλοκή όση είχε προκύψει σε τριάντα».

Στην υπόθεση που μονοπωλεί την πολιτική ζωή αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για δήθεν κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου. «Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως δήθεν κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου την αμφίβολη αντικατάσταση ορισμένων καναλαρχών από άλλους, που τους έχουν και τους θεωρούν οι ίδιοι, άλλους υπόδικους, άλλους νέους κρατικούς εργολάβους βοσκοτοπίων κλπ, την ίδια στιγμή που η ενημέρωση εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου και εκεί θα μείνει», είπε.

Έντονα επικριτικοί υπήρξαν και οι Νίκος Δένδιας και Ανδρέας Λοβέρδος. «Ο Καλογρίτσας είναι το όπλο κατά της διαπλοκής; Το θέμα της Attica Bank σας είναι αδιάφορο; Και μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα;», διερωτήθηκε ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για ΣΥΡΙΖΑ-Bank και ΣΥΡΙΖΑ-Channel και επεσήμανε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για εκείνους που υπέγραψαν τη ψευδή βεβαίωση πόθεν έσχες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ