ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει ειρήνη αν δεν καταπολεμήσουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει ειρήνη αν δεν καταπολεμήσουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό

«Αναπόσπαστο συστατικό του αγώνα για την ειρήνη, είναι η καταπολέμηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του πολυπρόσωπου φασισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης. Παράλληλα υπογραμμίζει, ότι η «αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών δυνάμεων που καλλιεργούν τις αποκρουστικές αυτές ιδέες, περνάει μέσα από τη ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα, η οποία γεννά αποκλεισμούς, φτώχεια και επισφάλεια».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι σύγχρονες απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και η ανάγκη για συστράτευση όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων στην Ευρώπη και τον κόσμο και πως «στις συνθήκες αυτές, οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την μετατροπή της Ελλάδας σε πόλο σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Μεσόγειο και στην Ευρώπη, μέσα από μια πολυδιάστατη και ενεργητικά φιλειρηνική πολιτική, βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων:«Ο εορτασμός της Ημέρας Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου που καθιέρωσε ο ΟΗΕ, πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για μια παγκόσμια και ουσιαστική κινητοποίηση εγρήγορσης και συντονισμένης φιλειρηνικής κινητοποίησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις στην Ευρώπη και στον κόσμο να στρατευθούν στον αγώνα αυτό, σε μια περίοδο που οι πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και αλλού αφήνουν χιλιάδες νεκρούς και συντρίμμια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ