Μητσοτάκης για Γενοκτονία Αρμενίων: Σήμερα τιμούμε τη μνήμη 1,5 εκατομμυρίων θυμάτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSIΣτην επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων πριν από 110 χρόνια που τιμάται σήμερα (24/04) αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τονίζει ότι σήμερα τιμάται η μνήμη των 1,5 εκατομμυρίων θυμάτων της Αρμένικης Γενοκτονίας, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να μένουμε σε επαγρύπνηση απέναντι σε καθε μορφή βίας και μισαλοδοξίας.
Στην ίδια ανάρτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι Έλληνες και Αρμένιοι συνδέονται με κοινές εμπειρίες στο πέρασμα των καιρών.
«Έλληνες και Αρμένιοι συνδέονται με κοινές εμπειρίες στο πέρασμα των καιρών. Εδώ, άλλωστε, βρήκαν καταφύγιο πολλά θύματα των διωγμών. Έγιναν μέρος του εθνικού ιστού και δημιουργικός βραχίονας της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και είναι ακατάλυτη η διαχρονική συμπόρευση των δύο λαών για Αλήθεια, Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Πρωθυπουργού:
ΗΠΑ: Με κάμερες σώματος εξοπλίζεται η αστυνομία μετανάστευσης - Τι ανέφερε ο Χόμαν
23:47
«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή» - Η ερώτηση Αραγτσί στον Γουίτκοφ
23:39
Σοβαρό τροχαίο στο Κονιακό Φωκίδας: Δύο χωρίς τις αισθήσεις τους και ένας σοβαρά τραυματίας
23:27
Νεκρός Αμερικανός στρατιώτης στο βόρειο Ιράκ - Λείψανα βρέθηκαν στην Ιορδανία
23:19