ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Άδωνι σε Φίλη για τα όσα είπε για την Εκκλησία

Σφοδρή επίθεση Άδωνι σε Φίλη για τα όσα είπε για την Εκκλησία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γενεές δεκατέσσερις πέρασε τον Νίκο Φίλη ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις δηλώσεις για τον ρόλο της Εκκλησίας στη δύσκολη περίοδο της κατοχής ή της χούντας.

Έχοντας απέναντι του τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του για τα αρχαία ελληνικά, χαρακτήρισε κομπλεξικό τον Νίκο Φίλη.

«Είναι ντροπή ο υπουργός Παιδείας να πετάει έτσι λάσπη από το κόμπλεξ που έχει βαθιά μέσα του για την Εκκλησία. Ήθελα να είχα τον ίδιο τον κ. Φίλη εδώ να του ζητήσω να ανασκευάσει όσα είπε», ανέφερε και πρόσθεσε:

Να σας πω εγώ ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κάθεται στα υπουργικά έδρανα και διορίστηκε επί χούντας; Η κ. Φωτίου. Το 1972 διορίστηκε η κ. Φωτίου στο πανεπιστήμιο. Τι σημαίνει αυτό; Θα πούμε ότι ήταν με τη χούντα; Είναι ντροπή ο Έλληνας υπουργός Παιδείας να μη χάνει ευκαιρία να πετάει το σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχει εναντίον της ελλαδικής εκκλησίας, που ξέρουμε τι αγώνες έχει δώσει. Είναι προκλητικός κι έπρεπε να είναι εδώ για να απαντήσει και να ανασκευάσει.

Απέφυγε να πάρει θέση ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει πως ο υπουργός Παιδείας έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν κρύβεται.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Φίλης: Η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας (vid)

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ