ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης για φορολογικές υποχρεώσεις κατοίκων νησιών που υποδέχονται πρόσφυγες

Αλεξιάδης για φορολογικές υποχρεώσεις κατοίκων νησιών που υποδέχονται πρόσφυγες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων για τους κατοίκους νησιών που υποδέχονται πρόσφυγες, μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά την πολύ καλή πρόταση που καταθέτετε, δηλαδή να αντιμετωπιστούν τα νησιά, σε σχέση με τις προσφυγικές ροές, με τις διαδικασίες που δίνει δυνατότητα ο νόμος, και να εξεταστούν και σαν περιοχές που έχουν πληγεί από κάποια θεομηνία ή από κάποια καταστροφή, όπου δίνουμε παράταση φορολογικών υποχρεώσεων», ήταν η απάντηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη στη σχετική πρόταση που διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για υπεραπόδοση των εισπράξεων από τον ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές τον Αύγουστο, επικρίνοντας παράλληλα ΜΜΕ ότι δεν ανέδειξαν το θέμα αυτό.

«Αυτό δεν ακούστηκε πολύ στις ειδήσεις, διότι δεν ταιριάζει στην καταστροφολογία και σε όλη την προπαγάνδα και σε όλο αυτό που προσπαθούσαν να στήσουν όλο αυτό το διάστημα ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις. Διότι τους πειράζει να φαίνεται ότι σε κάποια νησιά αυξήσαμε το ΦΠΑ 150%, 170%, νούμερα τα οποία άλλη φορά δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καν. Αυτό είναι αποτέλεσμα μας συλλογικής προσπάθειας που γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών», είπε και κάλεσε ορισμένους –όπως είπε- «τυφλωμένους» δημοσιογράφους να διαβάσουν γεωγραφία.

«Η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα δεν είχαν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που αυξηθήκαν και άρα δικαιολογείται από εκεί η αύξηση εσόδων. Διότι ορισμένοι στην τύφλωση που έχουν πάθει για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, για να παραπληροφορήσουν, δεν διαβάζουν καν στοιχειώδη πράγματα. Λένε δηλαδή ότι προήλθε αυτή η αύξηση του ΦΠΑ του Αυγούστου από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, όταν υπάρχουν νησιά όπου δεν αυξήθηκε καθόλου ο ΦΠΑ, είχαν τον ίδιο ΦΠΑ που είχαν και την προηγούμενη περίοδο», είπε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ